Medvenskiiat grumoverjec v sledosvobojdenskata publicistika: Aspekti na publicistichna i kulturno-prosvetna deinost na Zahari St

Медвенският гръмовержец в следосвобожденската публицистика: Аспекти на публицистична и културно-просветна дейност на Захари Ст

Продуктов номер: 25863
Изчерпана

Автор: Стефан Йорданов | Тодорка Михалева
Категория: България след Освобождението до 1944г.
Издателство: Ивис
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789548387934
236 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2011 год.
Народност: българска


ТОДОРКА МИХАЛЕВА е бакалавър, възпитаник на специалността "История и география" на Историческия факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". "Медвенският гръмовержец" в следосвобожденската публицистика" е нейната дебютна книга.

СТЕФАН ЙОРДАНОВ е преподавател по История на Стария свят и тракология в Историческия факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Вън от досегашната му изследователска ангажираност, за него "Медвенският гръмовержец" в следосвобожденската публицистика" също е дебютна книга.
Така и за двамата автори книгата е дебютна.

НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ, който насърчи авторите в тяхното начинание, е преподавател от катедра "Българска литература" на Филологическия факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий".

ПЛАМЕН СЪБЕВ, възпитаник на специалността "История" на Историческия факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", директор на РИМ - гр. Попово, обогати книгата с публикацията на интересна книжовна находка, илюстрираща обществената дейност на брата на Захари Стоянов - Вичо Стоянов.