Nelineini parabolichni uravneniq

Нелинейни параболични уравнения

Продуктов номер: 30780
Изчерпана

Автор: Марин Маринов
Категория: Точни науки, техника
Издателство: Нов български университет
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789545357404
268 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2012 год.
Народност: българска


Монографията е посветена на свойствата на решенията на нелинейните параболични уравнения. Изследва се усредняването на нелинейни параболични уравнения - задача, възникваща при изучаването на процесите в силно нееднородни материали от типа на композитните материали. Развита е подходяща теория на G-сходимостта.
Вторият център на изследвания е свойството на регуляризиращ ефект и свързаните с него, специфични за нелинейните уравнения свойства като крайна скорост на топлинната вълна, поява на лакуна и др. Изследвани са задачи, свързани с точното описание на условията за глобално съществуване на решение и определяне времето на избухване на решението.
Монографията е предназначена за математици, които са специалисти в областта на математическата физика, частните диференциални уравнения и функционалния анализ, но тя може да бъде полезна и за специалисти по приложна математика.
Д-р Марин А. Маринов е доцент в департамент „Информатика" на Нов български университет. Работил е като научен сътрудник и старши научен сътрудник II степен в Института по математика и информатика към Българска академия на науките. Има повече от 60 научни публикации в България и в чужбина. Автор е на осем учебника в областта на диференциалните уравнения, математическия анализ и линейната алгебра, сред които „Лекции по частни диференциални уравнения", „Математически анализ" (първа и втора част), „Линейна алгебра в примери и задачи", „Математически анализ в примери и задачи" и „Матрично смятане с Mathematica”

Още книги от категория Точни науки, техника

1 резултата