Ali i Nino

Али и Нино

Продуктов номер: 25115
Изчерпана

Автор: Курбан Саид
Категория: Немска литература
Издателство: Сиела
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789542807582
254 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2010 год.
Народност: немска
Преводач: Величка Стефанова


Романът "Али и Нино" е издаден през 1937 г. в Германия. След излизането й в САЩ през 1970 г. позабравената любовна сага възкръсва и набира невероятно темпо: общият тираж на книгата надхвърля 11 милиона екземпляра, преведена е на 27 езика.

"Човек се чувства сякаш е открил заровено съкровище... епопея на културните промени, която звучи по-актуално и от заглавията в сутрешния вестник."
Ню Йорк Таймс

"Али и Нино" е приветствана от публиката като една от вечните романтични саги на ХХ век – вълнуваща история за любовта между мюсюлманин и християнка на фона на бурните събития в Задкавказието по време на Първата световна война.

Пленяващ разказ за разтърсващи чувства, поставени пред изпитанието на войната, често сравняван с "Ромео и Жулиета", "Отнесени от вихъра" и "Доктор Живаго", това не е просто една любовна история, но и портрет на две екзотични култури.

Али Хан е млад мюсюлманин от Азербайджан, наследил от предците си страстта към пустинята и към легендите за храбри вo'ини, докато неговата възлюбена Нино, красива християнка от Грузия, е девойка с европейско възпитание. Яркият разказ за любов, приключения и героизъм остава запечатан в паметта на читателите, както и необичайните обстоятелства около живота на автора му, продължават да озадачават всички, които се вглеждат в тях.

Още книги от категория Немска литература

2 резултата