Alo, doktore? Burzi homeopatichni suveti

Ало, докторе? Бързи хомеопатични съвети

Продуктов номер: 25422
Изчерпана

Автор: д-р Зорка Угринова | д-р Мариян Иванов
Категория: Здравна и медицинска литература
Издателство: Изток-Запад
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789543218592
216 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2011 год.
Народност: българска


Авторите на тази книга са лекари с богат клиничен опит в областта на клиничната хомеопатия. Книгата дава синтезирана информация за най-честите оплаквания в кабинета на лекаря хомеопат. При различни клинични ситуации са посочени подходящите хомеопатични лекарства в съответните разреждания и честота на приемите.
Описани са остри състояния (травма, внезапен обрив, оток, повишена температура, болка, кашлица и др.), както и някои хронични и често повтарящи се заболявания. Посочено е какви хомеопатични медикаменти са необходими в домашната аптечка за неотложна помощ.

Книгата не е предназначена за самолечение и не може да замести преглед при лекар хомеопат. Тя е надежден практически справочник за бърза ориентация и ефикасна първа помощ.

В ръцете на магистър фармацевта книгата е отлично помагало за справяне с често срещани състояния в неговата практика.

Д-р Мариян Иванов е специалист по вътрешни болести и хомеопатия. Той е първият председател на Българската медицинска хомеопатична след нейното създаване, дългогодишен член на Управителния съвет на БМХО. Дългогодишен преподавател по Клинична хомеопатия към Центъра за обучение и развитие на хомеопатията (ЦОРХ).

Д-р Зорка Угринова е специалист по обща медицина и хомеопатия. Тя е дългогодишен административен секретар на БМХО и асоцииран преподавател по Клинична хомеопатия на студенти по медицина към катедра Фармакология и токсикология, Медицински факултет към Медицински университет, гр. София. Дългогодишен преподавател по Клинична хомеопатия към ЦОРХ.