Antarktida - okoto na Kosmosa

Антарктида - окото на Космоса

Продуктов номер: 26685
Изчерпана

Автор: Боян Биолчев
Категория: Пътеписи, публицистика и есеистика
Издателство: Стандарт
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789542934271
104 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2011 год.
Народност: българска


От 1965 г. Боян Биолчев е автор на над 200 научни публикации, както и на десетки статии в печата с общокултурна и публицистична насоченост. Автор е на над 20 белетристични книги. Сред най-известните му книги са: "Очите плачат различно", "Сатурнов кръг", "Държавата Урария", "Сладко нищо", "Мираж под наем", "Градината на чичо Блум", "Амазонката на Варое".

Негови романи и разкази са преведени на няколко европейски езика. Сценарист е на 6 игрални и 2 документални филма.

Книгата не е пътепис, а резюме на най-интересните впечатления от приключенията в Антарктида, където е бил два пъти – през 2001 и 2004 г.

В тази книга Антарктида е очаквано студена и неочаквано забавна. Находчиво жанрово определена като реалити роман, „Антарктида - окото на космоса" стъпва върху документалната основа на една реална експедиция до ледения континент, но разгръща сюжетите си по начин, който приближава текста до романовото, прави от разказаното трудно определима смес от фикция и факт. Така Антарктида ни ? разказана увлекателно, остроумно и мъдро - защото през поредицата комични случки за овладяването на природата от хората читателят неминуемо стига до посланието, че където и да отиде, човек пренася своя свят, сътворен от, собствените му недостатъци и просветления.
Из „Литературен вестник”