Avtobiografiia

Автобиография

Продуктов номер: 26632
Изчерпана

Автор: Джилбърт Кийт Честертън
Категория: Световни мемоари и биографии
Издателство: Фондация Комунитас
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789549992151
400 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2011 год.
Народност: английска
Преводач: Момчил Методиев


Г. К. Честъртън (1874-1936) е един от най-предизвикателните и обичани английски писатели на двадесети век. Той не е искал да описва собствения си живот, но към края на дните му неговите приятели и почитатели успяват да го убедят да напише своята автобиография. Според критика Сидни Дарк „едно от най-щастливите събития в необикновено щастливия живот на Гилбърт Честъртън е, че той успява да завърши своята автобиография няколко седмици преди смъртта си. Това е вълнуваща и изключително интересна книга, подтикваща към размисли. Тази книга е като литературно шампанско, в която мислите се изливат и преливат една в друга".
Написана с характерните 3а Честъртън остроумие и мъдрост, тази книга ще бъде високо оценена от неговите почитатели, а и от всеки, който иска да научи нещо повече 3а този колоритен и блестящ автор.
Гилбърт Кийт Честъртън е един от най-плодотворните модерни автори, написал над сто книги по философия, теология, поезия, художествена литература и история. Сред неговите най-известни творби са Ортодоксията; Вечният човек; Какво е сбъркано в този свят; Св. Тома от Аквино; Св. Франциск от Асизи; Мъжът, който беше Четвъртък; сборниците с разкази 3а отец Браун.

Още книги от категория Световни мемоари и биографии

1 резултата