Bulgarski ezik kato chujd za naprednali B2, C1, C2

Български език като чужд за напреднали B2, C1, C2

Продуктов номер: 28464
Изчерпана

Автор: Ася Асенова | В. Шушлина | Елена Хаджиева | М. Камено
Категория: Езикознание, лингвистика, семиотика, филология
Издателство: Гутенберг
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789546171221
256 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2012 год.
Народност: българска


Български език като чужд за напреднали (В2, CI, С2) е учебно помагало, предназначено за усъвършенстване на комуникативите умения на студенти, докторанти и специализанти с висока степен на езикова компетентност по български език.

Учебното съдържание на помагалото е структурирано в урочни единици, които включват кратки граматически статии в областта на морфологията, синтаксиса, въпроси на правописа и пунктуацията и основни проблеми на българската стилистика. Упражненията помагат за повишаване на лингвистичните и комуникативните възможности на студентите.

Приложените текстове се използват за лексикални, граматически и стилистични анализи, като едновременно са насочени към подобряване на социокултурната компетентност и информираност на изучаващите български език по въпроси, свързани с културно-историческото наследство на България, както и актуални теми на съвремието.

Предлаганото учебно помагало е съобразено с изискванията на Общата европейска езикова рамка, чиито критерии определят нивото на езиковата компетентност.

Материалът, включен от 1 до 14 урок, отговаря на стандартите за степен на владеене на чужд език на ниво В2, при което изучаващият български език може да работи с различни типове текст, да общува сравнително леко и непринудено, което прави контакта с носители на езика напълно възможен; да дава ясни и подробни описания по широк кръг от теми.

Изучаването на учебния материал, включен в уроците от 1 до 16, формират уменията за степен на владеене на български език на ниво С1, при което обучаваният може да се изразява гладко и да общува в публична, академична и професионална среда, както и да създава добре структуриран и подробен текст по различни теми.

Усвояването на цялостната лексикална, граматическа и социокул-турна информация от учебните единици подготвя студентите за професионална степен на владеене на български език на ниво С2, при което изучаващият български език владее свободно разговорни и идиоматични изрази, разграничава смислово контекстовите инварианти в сложни езикови ситуации, има висока линггвистична компетентност и много добро познаване на българските исторически и културни традиции.