Chiflikchiistvoto v Dobrujda

Чифликчийството в Добружда

Продуктов номер: 25723
Изчерпана

Автор: Веселина Малчева
Категория: Български мемоари и биографии
Издателство: Матадор 74
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789543711598
124 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2009 год.
Народност: българска


Веселина Малчева е родена на 20 декември 1932 година в Добрич. Основно и средно образование завършва в родния си град, а после -Държавен библиотекарски институт в София, отдел "Библиотекознание -библиография".
Отначало работи в Българска народна банка в Добрич. В края на 1955 година постъпва в градска, преименувана по-късно в Универсална научна библиотека "Дора Габе". През 1978 година става първа библиотекарка на Висшия медицински институт във Варна, филиал в Добрич, където се пенсионира. Тя е и туристка-ветеранка. През своя трудов път е награждавана с медалите „За трудово отличие" и "Св. Климент Охридски". Отличник е на Комитета за изкуство и култура.
Интересува се от историята на Добруджа и родния си град, както и от родови хроники. Тя е сред основателите на Дружеството на краеведите "Отец Павел Атанасов" и на Клуб "Родознание" в град Добрич. Публикува краеведски материали в сб. "Краезнание", издаван с лични финансови средства от членовете на Дружеството на краеведите, в списание "Матадор" - Добрич, и в местни вестници. Първата й книга "Полъх от стария Добрич" излезе от печат през 2007 година.