Den nula

Ден нула

Продуктов номер: 29000
Изчерпана

Автор: Дейвид Балдачи
Категория: Американска и канадска художествена литература
Издателство: Обсидиан
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789547692985
416 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2012 год.
Народност: американска
Преводач: Веселин Лаптев


Джон е най-добрият специален агент в Отдела за криминални разследвания към американската армия. За бойните подвизи на баща му генерал Пулър се разказват легенди. Брат му, известен ядрен физик, излежава доживотна присъда за държавна измяна. По време на посещение при него във военния затвор Джон получава спешна задача да поеме секретното разследване на шокиращо престъпление.

В затънтеното миньорско градче Дрейк в Западна Вирджиния са намерени четири трупа. Убити са полковник Матю Рейнолдс, съпругата и децата му. Поради важния пост на Рейнолдс в Агенцията за военно разузнаване случаят се наблюдава от министъра на отбраната. Нареждането е Джон Пулър да действа сам от името на военните и да си сътрудничи с местната полиция.

В Дрейк той открива партньорка, на която може да разчита. Саманта Коул не се е сблъсквала с убийства в кратката си кариера, но е твърдо решена да възвърне спокойствието в своето градче. Скоро жертвите стават осем и докато разкрива измама след измама, Джон осъзнава, че смъртта им е свързана с някаква голяма конспирация. Но той дори не подозира, че тя засяга бъдещето на милиони хора.

Джон Пулър е свикнал да рискува. Защото доскоро не е имал какво да губи освен живота си. Сега може да загуби и Саманта. Но залогът е твърде голям...