Gruckite jestokosti i varvarizmi nad bulgarite (1912-1923)

Гръцките жестокости и варваризми над българите (1912-1923)

Продуктов номер: 27835
Изчерпана

Автор: Цочо Билярски
Категория: България след Освобождението до 1944г. | Извори и документи
Издателство: Анико
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789548247207
846 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2012 год.
Народност: българска


Още от най-древни времена гърците високомерно и презрително са наричали другите племена диви варвари! Даже за прочутия Демостен древна Македония е била варварска държава, а нейният цар Филип II. Македонски - варварин и негодник, който произхождал от страна, от която не могло да се купи дори и един свестен роб!
Дълги години търсих някакво обяснение на тази гръко-византейска наглост и надменност, докато варваризмът на гърците над мирните българи по време на Междусъюзническата врйна ми отвори очите и тогава окончателно се убедих, че гърците са наричали другите народи варвари, само и само за да прикрият собствения си варваризъм!
Категорични и многобройни доказателства за това ще намерите в настоящата книга! От книгата ще узнаете за ограбването, разрушаването и изгарянето на безброй български градове и села през Междусъюзническата война от редовни и нередовни гръцки военни формирования! И то само защото били български! Ще се запознаете със стотици оригинални документи, снимки и разкази, в които много подробно са описани гръцките жестокости и варваризъм спрямо българското население! Ще прочетете и писмените хвалби на гръцките войници как са избивали пленниците, как са им вадели очите, как с артилерията са взривявали бежанските кервани с жени, деца и старци! В книгата ще узнаете и за ужасната трагедия на българските пленници, а от разказа на Владимир Сис - и за ония български войници, заточени на остров Трикери, от които в резултат на гръцките жестокости и варваризъм е оцелял само един от всеки десет! Безкрайни мъки, потоци от българска кръв, реки от български сълзи, тътени от детски и женски плач се изливат документите и показват пределно ясно гръцкото дивачество и животински варваризъм спрямо българския род! Показваме тези ужасии, защото истината трябва да се знае и щото гръцката държава продължава и днес антибългарската си политика и дейност спрямо поробените българи там,за които днес е смъртна опасност да се нарекат българи! И защото, голямо съжаление, днес българите в Гърция са тотално
забравени и изоставени от българските управници на произвола нa съдбата, както са изоставени и забравени и поробените българи в Румъния, Сърбия и БЮР Македония!