I vsichki vuprosi

И всички въпроси

Продуктов номер: 29051
Изчерпана

Автор: Яна Копчева
Категория: Българска съвременна поезия
Издателство: Пергамент
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789543670369
54 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2012 год.
Народност: българска


Стихотворенията на Яна са като поетично „Лего” – тя задава темата (най-често от серията “Creator”), опакова парченцата в лист хартия и го поднася пред любопитните ми очи, а аз имам възможността да направи от Яниния свят свой собствен. Понякога нейният е по-добър, понякога – моят, но тук притежателните местоимения са излишни. Защото светът, създаван от поезията на Яна е все един – истински.
Радостина А. Ангелова

Стойностната поезия задава въпроси, Яна Копчева не се страхува да ги зададе още в първата си книга. По своя си начин - без маниер, чистосърдечно, с отворени към читателите сетива. Книга, която със сигурност ще знаете къде точно се намира на етажерката.
Владислав Христов

Думи, които можеш да опипаш с пръсти. А после да оближеш пръстите.Езикът се сглобява естествено в ежедневните усещания, котки и кестени ,птици и бонбони се събират в една уютна поезия, в която ти се иска да присъстваш и ти. Между запетайките, деминутивите, многоточията, внимателните по фотографски наблюдения. Между думите, опрели една в друга. Да наблюдаваш и да си наблюдаван. Поезия на детайлите и осезанието, на вкуса, мириса и допира. Подобно Амели Пулен, Яна те кани да се запознаеш с постигането на ежедневната й магия.То е като да те подуши котешко носле. Да ти духнат в очите. Като да те хване Яна за ръката. Позволи й.
Марица Колчева