Jivotut na dushata - psihologiia

Животът на душата - психология

Продуктов номер: 27033
Изчерпана

Автор: Ангел Грънчаров
Категория: Психология - исторически изследвания | Философия - български автори
Издателство: Изток-Запад
Състояние: Нова книга
132 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2011 год.
Народност: българска


Душата на човека е свят и дори вселена, в която пътешествията са не по-малко вълнуващи от междузвездните галактически одисеи с космически кораб - стига тези последните да бяха възможни. И ако извън нас съществува един величествен и необятен космос, то и вътре в нас, в душите ни, е скрита не по-малко тайнствена вселена, предизвикваща ентусиазъм в сърцето на оня, който е дръзнал да се потопи и овладее от нейната чудна мистерия. От живия човек се иска най-вече това: да не допусне душата му да се превърне в пустиня, в която всички извори са пресъхнали. Напротив, той е длъжен да създава и поддържа великолепието, многообразието, растежа, цъфтежа, плодоносността и въобще живота на ефирната духовна субстанция, каквато представлява човешката душа. И особено душата на развития, на достигналия до себе си човек, душата на здравата и богата личност.
Изкуството на живота, което единствено може да ни въведе в неговата пълнота, пряко зависи от изкуството на самопознанието, в чиито тайни са посветени най-вече философията и разбиращата съвременна психология, пронизана изцяло от философски дух.
Задачата на Центъра за развитие на личността HUMANUS е да помага на ония, които се стремят да постигнат и да бъдат себе си - но не как да е, а истински, според вечната идея за пълноценен човешки живот на тази земя. А достоен за човека живот е единствено свободният живот.