Kitai bezkrai

Китай безкрай

Продуктов номер: 28560
Изчерпана

Автор: Сборник
Категория: Пътеписи, публицистика и есеистика
Издателство: АБУЖЕТ
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789549259629
100 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2010 год.
Народност: българска


Автори: Соня Алексиева, Мира Баджева, Любослав Илиев, Искра Койнова, Славяна Манолова, Максим Минчев, Банко Пиронков, Лилия Стареав, Пламен Старев

Няколко месеца след завръщането ни от Китай, нашата книга е факт. Тя съдържа авторски материали и снимки на журналисти от делегацията на Българската асоциация на журналистите и писателите по туризма (ABUJET), която участва в 51-я конгрес на най-голямата международна професионална организация на пишещи за туризъм (FIJET), проведен през октомври 2009 г. в Шанхай. В рамките на събитието, в което участвахме с над 250 колеги от цял свят, посетихме и разгледахме Шанхай, Суджоу и Ханджоу, Пекин, Сиан, Гуейлин и Хонг Конг.

Искра, Славяна, Соня, Мира, Пламен и Максим, са сред най-упоритите пишещи пътешественици на България. Те са и дългогодишни членове на FIJET.

Пътували сме заедно през годините до различни континенти, работили сме заедно в различни издания и проекти, преживявали сме заедно хубави и тъжни моменти. И в Китай бяхме щастливи да видим една невероятна страна.

Ето я днес нашата книга. Различни, емоционални, но напълно искрени са разказите ни за това, което видяхме и усетихме. Дори когато сме писали за близки или еднакви традиции, хора, градове и легенди, текстовете ни се допълват взаимно. И стават още по-интересни при сравнението през различните погледи, усещания и познания за Китай.