Korpus delikti. Edin proces

Корпус деликти. Един процес

Продуктов номер: 24391
Изчерпана

Автор: Юли Це
Категория: Немска литература
Издателство: Атлантис-КЛ
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789549621518
184 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2011 год.
Народност: немска
Преводач: Ива Иванова


Миа Хол е привлекателна, даровита и независима млада жена, която трябва да застане пред съда. Обвиняват я в прекомерна обич, прекомерна разсъдливост и прекомерна духовна независимост. В общество, където грижата за тялото е изтласкала на заден план всякакви духовни ценности, подобна вътрешна нагласа е достатъчна носителят й да бъде заклеймен като опасен субект. Миа Хол иска да докаже, че брат й, осъден уж за изнасилване, е невинен. Така тя се опълчва на системата - наречена тук „МЕТОД”.

В Корпус деликти Юли Це разгръща напрегнат фантастичен сценарий за една здравна диктатура някъде в средата на ХХІ век. Авторката изобличава система, която контролира всички и всичко, в която здравето е самоцелно превърнато във върховен граждански дълг. МЕТОДА изисква не само строго определена норма на спортни занимания, но и редовни отчети за качеството на съня и храненето. Държавата е информирана буквално за всяка крачка на своите поданици.

Въпросите, поставени в Корпус деликти, са извънредно актуални: До каква степен държавата може да ограничава правата на отделната личност? Има ли отделната личност право да се съпротивлява?
Юли Це, една от най-вълнуващите представителки на младото литературно поколение на Германия, ни предлага невероятно увлекателно четиво не само за нашето бъдеще, но и за днешния ни ден.

Още книги от категория Немска литература

2 резултата