Kotka na fona na svastika

Котка на фона на свастика

Продуктов номер: 28042
Изчерпана

Автор: Калофер Русев
Категория: Българска съвременна проза
Издателство: Симелпрес
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789546900302
178 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2012 год.
Народност: българска


Вероятно "Рицари и вълци" ви е накарал да се замислите за миналото ни, сега "Котка на фона на свастика" ще ви разтърси из основи!

Подразделение на СС извършва тайни археологически разкопки в България през последните дни на Втората световна война, търсейки древни артефакти. Изправен пред заплахата от неудържимо настъпващата в Европа Червена армия, водещият мисията офицер е изправен пред въпроса, къде да бъдат укрити те... Защото сред тях може би е и жезълът на древноегипетската богиня Бастет – дълго търсеният от хитлеровата върхушка ключ към утвърждаване господството на арийската раса и Третия Райх над света...

Посветеният в рицарско звание инспектор Неев, познат от първия роман на Калофер Русев – „Рицари и вълци“, – отново разследва престъпление, което ще го отведе до неочаквани обрати и отговори на дълго пазени тайни. Една жена ще го потопи във водовъртеж от древни загадки и тайни общества, насилие и неонацизъм, използвайки красотата и очарованието си.

Неонацистка организация преплита интересите си с масонска ложа, пазеща древната тайна на жезъла... Ще успее ли Неев да спре новия Фюрер или той ще премине отвъд, за да се завърне като антроподемон, господстващ над света?

Още книги от категория Българска съвременна проза

1 резултата