Life/ Kiit Richards

Life/ Кийт Ричардс

Продуктов номер: 27161
Изчерпана

Автор: Джеймс Фокс | Кийт Ричардс
Категория: Музика | Световни мемоари и биографии
Издателство: Сиела
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789542810148
584 страници
твърди корици
Първо издание: първо издание, 2011 год.
Народност: американска
Преводач: Деян Кючуков


Това е то Животът.
Вярвате или не, Не съм забравил нищо от него.
Хвала и благодарност,
Кийт Ричардс

Заедно с „Ролинг Стоунс” Кийт Ричардс създава мелодиите, текстовете и песните, разбунили света. В продължение на четири десетилетия неговият живот е олицетворение на рокендрола: той поема рискове, надига открито глас и преследва своите цели и желания по един неповторим начин.

И сега, най-сетне, имаме възможността да чуем от устата на самия герой историята на този живот в окото на урагана. И какъв живот само! Вманиаченото слушане на Чък Бери и Мъди Уотърс през детството в Кент. Ученето на китара и формирането на бандата заедно с Мик Джагър и Брайън Джоунс. Първата слава и успехи на „Ролинг Стоунс” като група от „лоши момчета”. Знаменитата полицейска акция в Редландс и последвалата серия от конфронтации с една неспокойна власт, която довежда до утвърдения му образ на бунтар и герой на масите. Създаването на безсмъртни музикални мотиви, като тези в Jumping Jack Flash, Street Fighting Man и Honky Tonk Women. Влюбването в Анита Паленберг и смъртта на Брайън Джоунс. Данъчното изгнание във Франция, турнетата, превзели стихийно Американския континент, неспирно растящата слава, изолацията и пристрастяването към наркотиците. Любовта с Пати Хансен. Отчуждаването с Мик Джагър и последвалото помирение. Женитбата, семейството, самостоятелните албуми, „Експенсив Уайнос” и пътят, който никога не свършва.

С уникален и съкровено личен глас, с обезоръжаваща прямота, която винаги е била негов запазен знак, Кийт Ричардс всъщност ни поднася житейската история на нашето време, неподправена, безстрашна и правдива.

Още книги от категория Музика

1 резултата