Manipulaciia i publichna komunikaciia: mitove i realnosti

Манипулация и публична комуникация: митове и реалности

Продуктов номер: 26872
Изчерпана

Автор: Венцеслав Бондиков
Категория: Медии и комуникации
Издателство: Парадокс
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789545531316
416 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2011 год.
Народност: българска


Представям на вашето внимание книгата „Манипулация и публична комуникация: митове и реалности".
Започнах изследванията си по този проблем през 2007 година с монографията си „Манипулации в комуникацията", където по-скоро маркирах основните проблеми. Във второто издание на книгата под заглавието „Манипулация и социална комуникация" някои от основните въпроси бяха доразвити и задълбочени, като същевременно с това се поставиха и нови.
Настоящото трето издание е допълнено и разширено с анализи и връзки. Стремежът е да се даде един задълбочен и достатъчно широк поглед върху явлението „манипулация", на неговите проявления и връзки.
Когато започнах да се интересувам от манипулацията през 2007 година, никога не бях си представял, че ще напиша и книга за нея, а още по-малко, че тази тема ще мс обсеби толкова силно, че непрекъснато ще се връщам към нея. „Извинението" е, че темата за манипулацията е много по-сложна и всеобхватна от отразяването й в която и да било книга, както и че тази тема продължава силно да ме вълнува, а предполагам и вас, след като сте шиочнали да четете тази книга.
Още самото заглавие подсказва проблемите, които сс разглеждат в нея. Първата част е посветена на манипулацията като социално-психологически, социологически и комуникационен феномен. Разгледана е връзката на манипулацията с някои сходни понятия, като например: внушение, убеждение, лъжа, измама, заблуда, слух,