Obsadata

Обсадата

Продуктов номер: 29739
Изчерпана

Автор: Артуро Перес-Реверте
Категория: Испанска литература
Издателство: Еднорог
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789543651122
635 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2012 год.
Народност: испанска
Преводач: Боряна Дукова


Испания е прегазена от войските на Бонапарт, на престола в Мадрид седи узурпатор,
а далеч край бреговете на Андалусия красивият, старинен и непокорен Кадис устоява на френската обсада. Не само постоянният обстрел тревожи покоя на хилядолетния град, претъпкан с войска и бежанци – по улиците му периодично откриват трупове на млади момичета, бичувани зверски до смърт. Дали злодеянията на садистичния убиец имат някаква връзка със затягащия се обръч на обсадата – това е само един от въпросите, които си задава полицейският комисар Тисон, когато започва своята шахматна партия със смъртта.

Съдбата мести много фигури по шахматната дъска на Кадис – красива и самотна наследница на богата търговска фамилия, беден и разочарован от съдбата корсар, който залага на карта живота си в името на една невъзможна страст, политици, офицери, ясновидки, аристократи и корумпирани полицаи. Под артилерийски огън, във вихъра на морски битки и сред танца на сенките в старинния град се решава съдбата на една страна, докато изтерзаният от собствените си демони полицейски комисар преследва неумолимо убиеца с железния бич.

Отзиви:
“Това е най-сложният ми роман, едновременно криминален, романтичен и приключенски, роман за шпионаж, политика, наука, за загадки и за морето. Струва ми се, че “Обсадата” съдържа по нещо от всички мои романи.”

Артуро Перес-Реверте