Politikata na SASht na Balkanite /1985-1990/, tom 3

Политиката на САЩ на Балканите /1985-1990/, том 3

Продуктов номер: 27672
Изчерпана

Автор: Иван Любенов Боев
Категория: Актуални политически анализи | Съвременна история
Издателство: Ваньо Недков
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789549462739
584 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2012 год.
Народност: българска


Иван Боев е роден през февруари 1939 г. в село Одърне, Плевенско. Завършил е Държавния институт за международни отношения (МГИМО) в Москва. Доктор на историческите науки. Автор на монографии и множество други публикации.
Преминал през различни перипетии в живота, дипломатът от кариерата е принуден да напусне работата си в МВнР "по взаимно съгласие".
Понастоящем Иван Боев е пенсионер. Смисъл и душевна топлота вливат в старините му двама първи братовчеди почти на еднаква възраст - тригодишните внучка Лия и внук Сашко.

Дали в края на XX век янките щяха да набучат пиратския си много-звезден байрак в сърцето на Балканите, ако пръкнали се от царството на мрака предатели в древния руски Кремъл не бяха предпочели вместо да служат на своя род, народ и Родина, да обесят великия Съветски съюз в примка, която монтираха не къде да е, а на ярките рубинени звезди?
Едва ли...
ИСТОРИЯТА не признава условно наклонение. Тази истина получи поредно необоримо потвърждение. И все пак... Както много точно го е казал и трайно „заковал"за поколенията Стефан Цвайг, „Една добра идея, дори лошо осъществена, не е опровергана. Тя е само отложена".
Пътят към възстановяване на мястото и ролята на опорочения и предаден от "свои" социалистически идеал в човешката история се очертава да бъде дълъг и труден. Но, следвайки логиката и обективните закономерности на хода на всемирното развитие, това просто е неизбежно. Рано или късно - в по-близко бъдеще или в по-далечна перспектива...