Polut - muje, jeni, pol, feminizum

Полът - мъже, жени, пол, феминизъм

Продуктов номер: 25424
Изчерпана

Автор: Фредерика Матюс-Грийн
Категория: Изследвания на пола, гей и лесбийски изследвания | Социология
Издателство: Синтагма
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789549210699
144 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2010 год.
Народност: американска
Преводач: Гергана Стойчева


Изданието представлява сборник от статии по проблемите на пола. Писани са по различно време, в различна жанрова форма и за медии с различна насоченост и аудитория, но онова, което ги свързва, е актуалността на разискваните конкретни аспекти на феминизма, абортите, секса, хомосексуализма, конфликтите или неразбирателствате между половете и тяхното политизиране.
Авторката описва личния си драматичен път през лабиринта на "женските" си преживявания, който води началото си от феминисткия фанатизъм на 60-те до опита от вярата в Православната църква.
Читателят няма да открие теоретичен богословски анализ, а ще се сблъска с една изстрадала и емоционално ангажирана позиция на човек, който безкомпромисно разрушава идолите на феминисткото мислене и лайф стайл със спонтанни и оригинални коментари на различни феномени от масовата култура.


Фредерика Матюс-Грийн е бивш активист и говорител на феминисткото движение в САЩ, а понастоящем – един от изявените съвременни православни публицисти и автори на книги. Освен че е лично изстрадана и емоционално ангажирана, нейната гледна точка се отличава с изключително разбиране и проницателност относно дълбоките причини и мотиви в историческото развитие на разискваните проблеми на пола.