Posegatelstvo nad svobodata

Посегателство над свободата

Продуктов номер: 23993
Изчерпана

Автор: Илия Троянов | Юли Цее
Категория: Актуални политически анализи | Социология
Издателство: МД Елиас Канети
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789549245318
184 страници
меки корици
Първо издание: поредно издание, 2010 год.
Народност: немска
Преводач: Пенка Ангелова


Истерия за сигурност, полицейска държава и ограничаване на гражданските права

На път сме да подменим личната си свобода за някакво несъстоятелно обещание за "сигурност". Една авторитарна държава може да задуши всеки протест в зародиш с помощта на закони, които днес се гласуват с привидното обяснение, че ни защитават. Съпротивлявайте се. Все още не е късно.

Който си спомня за основните права само когато се чувства лично ощетен, или не е разбрал за какво става дума, или просто е безотговорен. До неотдавна представата, че всички хора могат да бъдат еднакво ценни, можеше да бъде отхвърлена като смешна фантазия. Ние в Европа, за разлика от много други по света, се ползваме от плодовете на една реализирана утопия. Сега от нас зависи да запазим постигнатото и да осъществим всеобхватно една нова визия - а именно тази за защитата на личната свобода в епохата на комуникациите.
В защита на визията за личната свобода Илия Троянов и Юли Цее написват своя политически ангажиран труд. Доколко все още държим на гражданските си права? Кой заплашва по-силно демокрацията ни: ислямските фундаменталисти или защитниците на тоталния надзор и наблюдение? Как можем да се съпротивяваме срещу настъпателното посегателство над свободата ни. Тази книга разбуни духовете в Германия със своя гняв, ирония и призив към гражданска отговорност