Prikaznite ostrovi

Приказните острови

Продуктов номер: 29519
Изчерпана

Автор: Антъни Мейсън
Категория: География, пътеводители
Издателство: Сиела
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789542810896
192 страници
твърди корици
Първо издание: първо издание, 2012 год.
Народност: италианска
Преводач: Илия Илиев


Най-възхитителните места на света


Книгата "Приказните острови" е великолепно илюстриран пътеводител. Той е идеалното място да се изгубите сред чудесата на най-забележителните архипелази, лагуни и островчета на земята. От идиличните райски плажове на Сейшелските острови и Таити до почти неизследваната пустош на островите Елсмиър и Съртси, от дивата фауна на Мадагаскар до планините на Хокайдо в Япония.

Известният пътешественик и писател Антъни Мейсън е съставил една изключителна колекция от 50 поразително красиви острова, както естествени, така и създадени от човешка ръка. Представата за мечтания остров е дълбоко заложена в човешкото съзнание. Споменаван още в древногръцките легенди и викингските саги, той приема най-различен облик. Тук лъскавите тропически атоли, олицетворяващи съвременната идея за райски кътчета, съседстват със суровите, брулени от ветровете скали, с бликащите от живот тропически лесове и приказните градове.

"Приказните острови", подплътена с увлекателно повествование и пищни цветни фотографии, ще ви позволи да се потопите в романтиката на Капри и Санторини, да побродите из неравния терен на остров Скай, да стъпите на дивите брегове на Борнео и да откриете древната и загадъчна култура на Великденските острови. Чрез своите проницателни описания, увлекателни истории и вдъхновяващи съвети за пътешествениците, тази книга създава неповторим калейдоскоп от непокътнати убежища от цивилизацията.

Още книги от автора Антъни Мейсън

1 резултата