Strannik

Странник

Продуктов номер: 26860
Изчерпана

Автор: Александър Д. Марамски
Категория: Българска съвременна проза
Издателство: Рал-Колобър
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789542948063
184 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2011 год.
Народност: българска


Книгата „Странник" е едно вълнуващо пътешествие през виртуалния и реалния свят. Главният герой, който е компютърна програма, служеща на виртуалния Кибер център, внезапно осъзнава, че всъщност е плененото съзнание на човек, който в миналото се е опитвал да предотврати пъклените планове на господаря на центъра спрямо човешката цивилизация. Той успява да си възвърне човешката същност, но разбира, че сдобиването с човешко тяло е само етап от възвръщането на човечността.
По време на своето пътешествие в реалния свят, той се убеждава, че няма нищо по-силно от човешкия разум и от волята на човека за победа, а едно от най-силните оръжия на човешкия род е неговата приспособимост и непредсказуемост. Той разбира, че именно човешкото в него, онези толкова сложни и непредсказуеми биохимични процеси, които протичат в органичния мозък на човека ще му дадат и отговора как да спаси човечеството. За да го открие, обаче, той трябва да извърви труден и опасен път, съпроводен с множество сблъсъци със слугите на Централното съзнание - киборгите в реалния свят. Също така се сблъсква и с грозната истина за краха на човешката цивилизация.
Накрая разбира, че единствения начин да победи злото още в самия негов зародиш е да се върне във виртуалния свят - Виртум и там, е едно последно сражение, да унищожи веднъж и завинаги Централното съзнание.
Побеждава!
Пред човечеството се очертават нови светли хоризонти!
А пред главния герой...

Още книги от категория Българска съвременна проза

1 резултата