Veche sum go kazal... i kakvo ot tova?

Вече съм го казал... и какво от това?

Продуктов номер: 25804
Изчерпана

Автор: Петър Диков
Категория: Актуални политически анализи | Икономическа литература
Издателство: Кито
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789549228373
280 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2011 год.
Народност: българска


Петър Диков е Проектант, научен сътрудник, ръководител ателие, заместник директор и изпълнителен директор на национален център по териториално развитие в периода 1978-2001 и 2003-2006 и управител на проектантско бюро "Проарх"в периода от 2001 до 2003 г. От 2006 г главен архитект на София.

В тази книга съм събрал мои размисли за това, което се случва с държавата ни, с нас, с града ни, с икономиката и инфраструктурата ни.
Материали, които аз съм писал и публикувал, интервюта, които съм давал.
Реших да ги събера и издам, въпреки че както казва един приятел "... и страшно време настана - всички пишат и никой не чете".
Смятам, че години наред няма публичен дебат за важните неща, които се случват и които не се случват, а трябва да се случат, за това какво не трябва да правим, какво трябва да правим и как трябва да го правим, за да заживеем по-добре.
Ние тотално заменихме разговорите за важните неща с дебати по лични, партийни, криминални и ежедневни битови проблеми.
Много говорим и се караме, но основно за личните вражди, за политическите ежби, за криминалните екшъни, за битовите проблеми.
А дебатът за общото бъдеще, за това какво, а не кого трябва да сменим, за това как да си върнем повече от милион емигранти, как да убедим децата си да останат в България, а не да избягат в чужбина, как да живеем по-добре, как да имаме по-добро настояще и мотивиращо бъдеще - този дебат за съжаление, не го водим...