Voenna istoriq na Bulgariq 681-1945

Военна история на България 681-1945

Продуктов номер: 28477
Изчерпана

Автор: Велин Аргатски
Категория: Военна история и техника, разузнаване | История на България от древността до наши дни
Издателство: Витал
Състояние: Нова книга
ISBN: 9548259400
268 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 1999 год.
Народност: българска


Настоящият труд е предназначен за обучаемите във ВВУЗ, а така също за широк кръг читатели, обичащи българската военна история. Иамисълът е на базата на променящите се обществено-икономически и политически условия в България да се обхванат войните, които определят по-нататъшното развитие на военното дело и допринасят правилно да се разберат закономерностите във военната история.

Разгледани са основни въпроси, отнасящи се до армията, като начините й за попълване, организация, командване, въоръжение и обучение. Във войните и сраженията са обхванати въпроси от областта на стратегията, оперативното изкуство и тактиката, а така също и приносът на Българската армия за развитие на световното военно изкуство.

Включените многобройни примери на масов и индивидуален героизъм, себеотрицание, мъжество и издръжливост ще окажат патриотично въздействие при изграждане на воински добродетели за защита на независимостта и свободата на Отечеството.

Да се изучава българската военна история означава да се разкрие една напрегната и динамична част от нашето историческо минало, изпълнено с героизъм и страдания. Едва ли има народ, който тъй дълго и упорито да се е борил за своето оцеляване, за запазване на свещеното си право да живее, да се труди, да твори.

Авторът