Za onova obezlicheno minalo i trainata mi vruzka s Londonskoto Siti, kniga 2

За онова обезличено минало и трайната ми връзка с Лондонското Сити, книга 2

Продуктов номер: 30551
Изчерпана

Автор: Кирил Костов
Категория: Български мемоари и биографии
Издателство: Българска книжница
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789543802692
190 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2012 год.
Народност: българска


КИРИЛ КОСТОВ е роден през 1930 г. в село Веселин, Варненско (днес Любен Каравелово). Завършва гимназиално и висше образование във Варна и военно в София. Служи в армията като офицер до 1956 г.
След уволнението постъпва на работа в Български морски флот, където работи 22 години на различни длъжности: като редактор на вестника на флота „Маяк"; плавал е с екипажите на различни кораби като първи помощник-капитан; в стопанското управление на СО „Воден транспорт" като директор на кантора „Задгранични фирми" и като директор на фирмата на ВМФ в Лондон „Balkan and Black Sea Shipping Company".
През 1977 г. е назначен за главен директор на външнотърговското предприятие „Корабоимпекс", където работи до 1986 г. Същата година преминава на дипломатическа работа като търговски представител в посолството ни в Лондон, длъжност, на която се пенсионира.
След пенсионирането работи като съветник към британската корпорация „Бритиш аероспейс". Като такъв успява да осъществи идеята за производство на автомобили от дъщерната на корпорацията фирма „Ро-вър" в България, с която е ангажиран до започване на производството.
По време на работата си като дипломат написва първата си книга „Подвластни на морето". През последните години издаде книгите „Съдбоносна есен", „Споделени спомени" и „В столицата на Великия британски остров".