10 testa po bulgarski ezik i literatura za durjaven zrelosten izpit 11-12 klas. 1 chast

10 теста по български език и литература за държавен зрелостен изпит 11-12 клас. 1 част

Продуктов номер: 29200
Изчерпана

Автор: Светла Драшкова
Категория: Учебна литература, Педагогика
Издателство: Летера
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789545168482
152 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2012 год.
Народност: българска


10 теста по 41 задачи за държавен зрелостен изпит

Тестовете в сборника са предназначени за проверка и самоконтрол на знанията на учениците при подготовката за държавния зрелостен изпит по български език и литература. Разработени са в съответствие с Учебно-изпитната програма и указанията на МОН.
Всеки тест съдържа 41 задачи по български език и литература. Първите 33 задачи са от затворен тип с четири алтернативни отговора, от които само един е верен. Задачите от 34 до 40 включително са със свободен отговор. Последната задача (задача 41) изисква съставяне на аргументативен текст по зададена тема върху произведение или откъс от произведение, включено в учебно-изпитната програма.
При структурирането на тестовете е следван моделът, утвърден от МОН и използван при изготвянето на изпитните материали за държавния зрелостен изпит по български език и литература.
Тестовете позволяват обективно измерване на резултатите от подготовката на зрелостниците. За всеки тест са посочени верните отговори и броят точки за правилното изпълнение на отделните задачи. За преобразуването на общия брой точки в цифрова оценка по шестобалната система може да се прилага скалата за оценяване, разработена от МОН и приложена в края на сборника.
Сборникът може да бъде ценно пособие при обучението по български език и литература в средните училища, както и при подготовката на кандидат-студенти.