Avtorski i izpulnitelski prava v muzikata

Авторски и изпълнителски права в музиката

Продуктов номер: 25941
Изчерпана

Автор: Емил Лозев
Категория: Правна литература
Издателство: Фенея
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789549499681
396 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2011 год.
Народност: българска


Доцент д-р Емил Лозев е хоноруван преподавател по авторско право и сродните му права в Нов български университет. Автор е на книгите "Европейски директиви за хармонизиране на авторското право и сродните му права в българското законодателство" (1998г.), "Договорите на Световната организация за интелектуална собственост относно авторското право, изпълненията и звукозаписите и други актуални авторскоправни проблеми" (1999 г.), "Измененията и допълненията на Закона за авторското право и сродните му права" (2000 г.), "Нови директиви на Съвета на Европа относно авторското право и сродните му права, неимуществени права на авторите и някои особени проблеми на авторското право" (2007 г.) и други.
Книгата е структурирана в две части, като първата обхваща авторските права на творците в музикалното изкуство, а втората - сродните права на изпълнителите върху техните изпълнения. Разработената проблематика е изградена върху европейската авторскоправна доктрина и съдебна практика (френска и немска) и приносът на съвременната руска авторскоправна наука и юриспруденция. Изложението е съобразено с европейското и българското авторскоправно законодателство към 1 март 2011 г.
Монографията ще бъде полезна за всички, които работят в сферата на интелектуалната собственост - специализирани адвокати, юрисконсулти, редактори, артмениджъри, но също и творци и изпълнители в сферата на музикалното изкуство, както и за студентите, изучаващи авторско право и сродните му права в юридическите факултети и специалността "Музика" във висшите учебни заведения по музика.