Bulgarski narodni prikazki

Български народни приказки

Продуктов номер: 27349
Изчерпана

Автор: Колектив
Категория: Приказки
Издателство: А и Т пъблишинг/A & T Publishing
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789549436372
308 страници
твърди корици
Първо издание: първо издание, 2011 год.
Народност: българска


Приказката, разказвана от уста на уста, още от древни времена до наши дни, присъства най-вече като мил спомен от отминалото детство. Българската традиция на разказването й е свързана с домашното огнище, около което малки и големи, слушали в прехлас истории за нечувани същества, далечни царства и алегоризирани персонажи.
Хиляди са вариантите, под които са проучени и записани българските народни приказки, а през годините всеки следващ добър разказвач, е допълвал повествованието с нещо от себе си, което ни изправя пред невъзможността да обхванем богатството на българския фолклор.
Изданието, което държите в ръцете си, е част от този приказен свят, в който омайни самодиви, деветглави лами, безстрашни юнаци, щедри владетели и царски дъщери, оживяват пред вас, превръщайки ви във въображаем герой, готов да преодолее всички препятствия изпречили се на пътя му. И въпреки, че е невъзможно всички, истории разказани някога, да се съберат в един том, тук са включени онези от тях, които най-контрастно обрисуват характерните особености на българската народна приказка.
Вашите деца заслужават да им подарите вълнението, четейки им същите тези приказки, които някога са разказвали на вас.