Jivotut e igra, igrata e jivot

Животът е игра, играта е живот

Продуктов номер: 29133
Изчерпана

Автор: Кирил Стойчев
Категория: Езотерика, духовни учения | Терапия и практическа психология
Издателство: ИК Локус Фортуна
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789549250947
148 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2012 год.
Народност: българска


Заглавието на тази книга не е игра на думи. Животът наистина е игра. А знаете ли каква е вашата? Не става дума за спорт или за някакво забавно занимание. Става дума за това, как играете в живота. Дали наистина играете, или се мъчите да оцелявате, затрупани от задължения, сметки, многото „трябва”... Остава ли ви време за играта на живота?
Няма универсална, абсолютна истина, която да е еднаква за всички. Не я търсете, за да намерите себе си. Открийте каква е вашата игра – тази, която ви прави щастливи и същевременно носи полза за обществото. Играйте на нея, поканете и други да се включат. Вие също може да се включите в техните игри. Имате право и да излезете от тях. От вас зависи – свободни сте да избирате.
За да играете, ви трябва свободно време. Това, което ви отнема свободното време, всъщност ви пречи да живеете. Дори самото разделение на свободно и някакво друго време е погрешно. Всичкото ви време е свободно. И е предназначено за игра. Защото животът е игра и играта е живот. Играйте!

"Проявете доброто, което е у вас. Това е законът на законите. Сторете го в отношенията си с хората, в работата си, навсякъде. Висшият смисъл на всяка игра е да извади най-доброто от човека - било то сръчност, ловкост, въображение, знания и т.н. Такъв е и смисълът на живота. Всичко, заложено първоначално само като идея, да се разгърне и да се прояви"
Кирил Стойчев