Jlezite na sudbata

Жлезите на съдбата

Продуктов номер: 29799
Изчерпана

Автор: Емма Гоникман
Категория: Езотерика, духовни учения
Издателство: Аливго
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789548454711
226 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2010 год.
Народност: английска


Според западната медицина, хормоните са продукт на вътрешната секреция. Това са определени химически вещества, които се изработват от специализирани жлези, преминават в кръвта и тя ги разнася по цялото тяло. Тези вещества се изучават от ендокринологията.
Древните източни мислители са наричали ендокринните жлези "жлезите на съдбата". В това определение е отразена огромната роля, която играе ендокринната система за жизнената дейност на човешкия организъм, за физическото и психическото здраве на личността.
Какви са тези тайнствени образувания, които играят толкова голяма роля в нашата съдба? Само един обобщен модел, който обединява всички области на познанието, ще ни позволи да проникнем в тайната им, да открием слабите места в съгласуваната им работа; и едва след това да се намесим, за да хармонизираме функциите им.
Емма Гоникман

"Старите идеи не могат да се придвижат напред, без нов ключ. Учителят винаги донася Новия ключ навреме..."
"Нервните центрове и секрецията на жлезите са бъдещето на медицината. Чрез тези сфери човечеството ще открие фините енергии, които засега ще наречем по-опростено - Дух..."
Рьорих

"Новата медицина ще се основава изключително върху науката за центровете и чрез това познание ще се правят подходящи диагнози и ще се осъществява лечението..."
"Ендокринологът едва започва да разбира. Много от нещата, които той сега обмисля, носят в себе си семената на бъдещата истина..."
""Равновесието на ендокринната система" и връзката между жлезите и кръвта; характерът, както и различните предразположения са най-важни и те трябва да се резвиват по-нататък..."
Учителят Дж. Кхул