Kanibalut

Канибалът

Продуктов номер: 26011
Изчерпана

Автор: Хосе Ваккаро Руис
Категория: Испанска литература
Издателство: Делакорт
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789546900258
560 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2011 год.
Народност: испанска
Преводач: Христо Пощаков


"Канибалът" е нещо повече от криминален роман, той представлява пътуване без връщане в сърцето на дълбока Испания, която не само не е изчезнала, а продължава да ни причаква в ХХІ век: канибалска Испания на нашите праотци и може би наша. Един път в месеца трима осемдесетгодишни старци, бивши робовладелци в плантациите на Гвинея, честват много специален банкет в едно имение в Гредос.

"Комплекта" е другото наименование, отнасящо се за новороденото, което на всяка "среща" се поглъща с удоволствие от Господаря и неговите двама побратими. Крехко месо със сладникав вкус, което се топи, eдва влязло в устата. "Комплекта" се определя така, както би се определил някой елен или глиган, убит по време на лов.

Подчинена на властта и манипулациите на Господаря, леля Мария готви малките, но също така тайно погребва техните кости. Паралелно с канибалския сюжет върви и бременността на Хуани, самотна майка, чиято нишка служи за свързаваща част на романа. Ще може ли детективът Ховер да предпази новороденото и то да не послужи за вечеря?

В сложния свят, създаден от Ваккаро, никой не е съвсем виновен, нито съвсем невинен, освен малките жертви на канибала. Къде отиват бебетата, след като са погълнати?

Още книги от категория Испанска литература

1 резултата