Misterii v zorata na epoha Vodolei

Мистерии в зората на епоха Водолей

Продуктов номер: 24909
Изчерпана

Автор: Христо Маджаров
Категория: Езотерика, духовни учения
Издателство: Алфиола
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789548139571
400 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2011 год.
Народност: българска


Инж. Христо Маджаров е роден и живее във Варна - град на древни култури и мистерии. От детска възраст има интерес към Тайното познание. Изучава редица езотерични учения и достига до Школата на Учителя Беинса Дуно. Негови водачи в този път са преки ученици от тази Школа, сред които е и д-р Методи Константинов. Преди да бъде разрушен "Изгревът", живее в бараката на Боян Боев и има лични контакти и духовни опитности.
От началото на писателската си дейност (като студент) изследва древната история на България и посочва Боян Мага като основател на Богомилството...
През 1980 г. предава за печат в Париж съвместен с д-р М. Константинов труд "Новата Култура през Епохата на Водолея". Пребивава в Гьотеанум, Дорнах (Швейцария), в антрапософската школа на д-р Рудолф Щайнер. 1991-94 г. - живее в САЩ и изнася лекции по психотроника, радиестезия, NEW AGE, Учението на Учителя Беинса Дуно и др. Посещава центрове на Йогананда и сключва контакт с Братството на Розенкройцерите (подписва договор за издаване на книгите им). Оттогава започва издаване на книги, които се превръщат в бестсейлъри: "Новата Култура през Епохата на Водолея') поредиците "България 6 световното обединение", "Световни мистерии') държи лекции и пише "Любов и еволюция"; "Мелхиседек" (1995); "Завръщането на богомилите"; Толемият заговор срещу българите" 1 и2ч. Събужда Българския Дух навсякъде, където има българи. Творбите му са многопластови, поне на три нива и затова всеки намира по нещо за себе си. След гостуването си в Чувашия (2000) издава съвместен труд "Златна България".
За разработки и публикации по българознание е награден 2003 г. с почетно звание "Заслужил деятел на чувашката национална култура"; а от 2006 г. е академик на Международната Академия по Българознание, Иновации и Култура (МАБИК).
През 2005, по покана на духовното общество Оомото, изнася лекции в Япония, след което се ражда книгата "Пътуване през времето. Българо-японски мистерии"...
Книгата, която читателят държи в ръцете си, представя успоредни световни езотерични хронологии. Още предварителните лекции ориентираха много търсещи Тайното познание.