Osuznatost. Put za preodolqvane na trevojnostta i stresa

Осъзнатост. Път за преодоляване на тревожността и стреса

Продуктов номер: 30803
Изчерпана

Автор: Дани Пенман | Марк Уилямс
Категория: Терапия и практическа психология
Издателство: Хермес
Състояние: Нова книга
ISBN: 9789542611363
304 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2013 год.
Народност: американска
Преводач: Ангелин Мичев


Животът може наистина да е безмилостен, изнервящ и изтощителен... ако му позволим!

Тревожи ли ви усещането, че контролът над живота ви се изплъзва? Че независимо от всичките си усилия, не чувствате сигурност и удовлетворение от постигнатото? Ако е така, може би е време да смените перспективата. Да се научите да живеете осъзнато тук и сега!
В книгата ще откриете прости, но изключително ефективни техники, с които да прекъснете порочния цикъл на тревожността, стреса, нещастието и умората. Основан на принципите на когнитивната терапия за осъзнатост, този терапевтичен метод се препоръчва от Националния здравен институт на Великобритания като ефикасно средство за превенция и борба с тревожността и депресията. Ако отделяте само по няколко минути на ден, ще успеете да усвоите простите медитации за култивиране на осъзнатост, които съставят сърцевината на тази практика. Ще бъдете удивени колко бързо ще възвърнете контрола върху живота си и способността да изпитвате радост.

Марк Уилямс е професор по клинична психология в Кеймбриджкия университет и един от световните авторитети в борбата с депресията.
Дани Пенман е носител на редица престижни награди за журналистика. Води собствена рубрика във вестниците Дейли Мейл и Индипендънт, сътрудничи на телевизия Би Би Си. Има докторска степен по биохимия.