Uchenieto na Bagavan Sri Satq Sai Baba

Учението на Багаван Сри Сатя Сай Баба

Продуктов номер: 28520
Изчерпана

Автор: Колектив
Категория: Езотерика, духовни учения | Източна философия
Издателство: Хелиопол
Състояние: Нова книга
ISBN: 9545781300
80 страници
меки корици
Първо издание: първо издание, 2003 год.
Народност: индийска
Преводач: Колектив


Багаван Сри Сатя Сай Баба е роден на 23 ноември 1926г. в малкото село Путтапарти на брега на река Читравати в щата Андхра Прадеш в Южна Индия, където се говори на езика телугу. зачеването му става от Светия Дух, като Исус. Майка му разказва, че сънувала Божи ангел и той я предупредил да не се страхува, ако и се случи нещо по волята Божия. Сутринта, когато отишла на кладенеца да налее вода, голяма топка от синя светлина се приближила. Тя припаднала и усетила как светлината влязла в нея.
Приятели на Сай Баба от детските му години разказват, че още тогава той проявявал необичайни способности - свободно владеел левитацията, материализирал е всякакви плодове и сладкиши за своите връстници, спирал е наводненията, лекувал е болни.
През май 1940 г. Той обявил своята мисия - възстановяване на Божествения Закон на земята - закона на справедливостта и любовта. В момента има няколко стотин милиона привърженици (около 500 милиона в Индия и 60 милиона на Запад), които осъществяват програмата за служене и обучение на основата на общочовешките ценности и духовно развитие.
Неговата програма официално е приета в образователната система в 14000 детски училища. в цяла Индия има 3400 Сай центрове, в които работят хора от различни вероизповедания.